Streken/ La Linea


Jeg fortsetter litt i det barnslige hjørnet og mimrer litt over denne hissige mannen som spaserer på den uendelige linjen. Jeg husker jeg var vildt fascinert av denne serien da jeg var liten og tenkte "herregud for en hissig mann med ett rart tulle språk." Det var først da jeg flyttet til italia at jeg gjenkjente kjeftingen og smellingen med den italienske kulturen og forstod at tulle språket faktsik er italiensk!!
Streken, som på italiensk heter "La Linea" oppstod i 1969 til en kampanje for italienske hvitevarer. Serien betår av 150 episoder alle tegnet av Osvaldo Cavandoli.Dette er den aller første episoden!

4 kommentarer:

VinnieTheTsang said...

Hmmmm.....noensinne slått deg at "streken" egentlig likner utrolig mye på en liten tass som opererte i RFSU-reklamer for en stund tilbake? Prøvd å finne bilder av denne tassen for å lage en "skilt ved fødselen-fremstilling", men har ikke klart dette.

Julia Edin said...

HAHA, sant det. hva kom først rfsu eller streken? siden jeg ikke var så kjent med sex mens jeg enda var streken-fan stemmer jeg for at streken er blitt plagiert av rfsu og ikke motsatt. men kanksje rfsu nettopp valgte å bruke streken som inspirasjon for å appelere til barndommen og våre lekene sider?

forøverig finner du tegningen av denne lille karen om du googler etter "rfsu-balck jack" eller går inn på denne linken: http://www.gymgrossisten.com/bilder/artiklar/A1942-1.jpg

vinniethetsang said...

Hmmm.....jeg velger å tro at streken og RFSU-tassen har oppstått uavhengig av hverandre, men at de begge bygger på same insiprasjonskilde, nemlig penisen. Det foreligger derfor ingen plagiering eller opphavsrettslig konflikt og alle kan være glade og fornøyde - med unntak av de som nettopp fikk sin rene barndom ødelagt :-)

Julia Edin said...

så da den første "la linea" kom ut som reklame for hvitevarer var det nettopp for å spille på hjemmværende "casalinga"er sine skittene, underbeviste fantasier?.... mulig du har ett poeng der gitt...

Post a Comment