Innpakningspapir-helvete er rett rundt hjørnet...


Nå nærmer det seg jul, og i disse "miljø"-dagene så synes jeg det var på sin plass og følge opp temaet "vi må skjerpe oss" (sånn enkelt og greit).

Vi som har valgt et kreativt yrke/utdannelse har ihvertfall ingen unnskyldning lenger-- "finn på noe nytt og kreativt til innpakningspapir" burde være en lett utfordring! (...)Framtiden i Våre Henders tidsskrift Folkevett fortalte for noen år siden at nordmenn brukte 50 millioner meter gavepapir i en alminnelig julefeiring. Det er kanskje litt i meste laget?
I tillegg til at papiret stort sett er restavfall, finnes det knapt noen papirtyper som har så kort brukstid som akkurat gavepapir. Og papiret har som regel vært gjennom både farging og annen spesialbehandling som kan ha belastet miljøet.
Store gaver kan pakkes inn i gråpapir eller avispapir og pyntes med bastbånd, silkebånd, granbar, sløyfer og mer.

Bruk gamle esker og pynt dem. Hvis det er reklame e.l. på utsiden, kan du sprette opp esken og vreng den med hvitsida ut.
Rester av stoff og blonder kan bli en taktil innpakning.
Gamle kart kan bli en superelegant innpakning.
Mindre gaver kan pakkes inn i noteark for den musikkglade, sider fra en bok for den litteraturinteresserte, eller kanskje et mønsterark for den fingernemme...

Dette må jo være en perfekt invitasjon til masse kreative ideer? Kom med forslag da!

God jul!

1 kommentarer:

Julia Edin said...

hva med skisse-ark om du allerede har scannet inn skissene dine fra... det blir personlig og fint gavepapir!

Post a Comment